1. Een ma´smolen
in het dorp

Vorige

Volgende

Door middel van allerlei acties is er door de stichting geld verzameld om een maïsmolen voor de mensen in Chisenga te kunnen kopen. De NCDO (ministerie van ontwikkelings-samenwerking) vond ons plan erg goed en zij hebben het totaalbedrag van de donatie verdubbeld.
In september 2003 is Alfred Musukwa naar Malawi gegaan om de maïsmolen aan te schaffen en te plaatsen in het dorp. Met luid gejuich is de molen in gebruik genomen door de inwoners van Chisenga. Omdat het de enige werkende maïsmolen in de omtrek is, komen ook mensen uit de omringende dorpen naar Chisenga om daar hun maïs te laten malen. Hiervoor betalen zij een kleine vergoeding.
Daarvan wordt de diesel voor de molen gekocht en een gedeelte is salaris voor de medewerkers. Om de maïsmolen te beschermen tegen weersinvloeden is er een gebouwtje om de molen gebouwd met ook een opslaggedeelte voor het maïsmeel. Dit eerste, succesvolle project heeft de vrijwilligers van de stichting erg gemotiveerd om helemaal te gaan voor het volgende project.