2. Winkel en naaiatelier

Vorige

Volgende

Een jaar later is er met behulp van sponsorgeld een naaiatelier en een winkel in het dorp gerealiseerd. Ook deze keer hebben we weer hulp gekregen van de NCDO. Voor één vrouw in het dorp, Esther, hebben wij een opleiding tot kleermaakster geregeld. Esther heeft nog een andere vrouw opgeleid zodat ze samen het atelier en winkeltje kunnen runnen.

Ook hiervoor is weer een gebouwtje gerealiseerd en het hele dorp heeft meegeholpen aan de bouw daarvan. Nu kan Esther de vrouwen in het dorp gaan lesgeven in handwerken. De schooluniformen kunnen onderhouden worden en nieuwe uniformen worden in eigen beheer gemaakt. Deze worden dan verstrekt aan kinderen van wie de ouders het uniform niet kunnen betalen. Verder wordt er op bestelling kleding gemaakt en gerepareerd. Op een handmatige breimachine wordt volop gebreid. Deze kleding wordt met een kleine winst verkocht, zodat de naaisters in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Inmiddels werkt er ook een man op het atelier.

De winkel ziet er keurig en verzorgd uit. Hier zijn twee mensen werkzaam. De mensen in het dorp en de omgeving zijn heel blij dat ze nu een winkeltje op loopafstand hebben. Er komen dagelijks mensen boodschappen doen. Ook uit andere dorpen komen mensen. Als zij hun maïs laten malen, combineren ze dat vaak met een bezoek aan de winkel. Met kerst hebben we alle kinderen op school een schooluniform en een rugzak gegeven. Bijzonder om de blijdschap te zien van al die kinderen die voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen met kerst.