7. Irrigatie project

Vorige

Volgende

Irrigatieproject Chisenga, Nachoma Village.
24 november 2010 was het een speciale dag voor het team van de Odini Foundation in Chisenga. Op deze dag is het langverwachte irrigatiesysteem in gebruik genomen. Het was een zonovergoten dag in het regenseizoen van Malawi. Geen regen tot nu toe in Chisenga, maar dat is geen probleem meer. Nachoma Village heeft nu zijn eigen regenmaker. De door zonnne-energie aangedreven pomp, vult de twee watertanks van ieder 5.000 liter in een paar uur. Er is nu het gehele jaar door voldoende water om de akkers te bevloeien. Een geweldige ontwikkeling voor Chisenga. Iedereen die langs de viermeter hoge toren met twee watertanks komt, is verbaasd en stopt even om het project te bekijken!!
Het irrigatieproject in Chisenga is een zegen voor de mensen uit het dorp. Diverse mensen hebben groentetuintjes aangelegd, die bevloeid worden. Er is voldoende drinkwater en het gras groeit ook goed door middel van de bevloeiing, zodat er voldoende te eten is voor zowel de bevolking als voor het vee.
Het tweede irrigatieproject in Majaliro hoopt volgend jaar ook zijn vruchten af te werpen. Helaas heeft ook dit project te maken gehad met tegenslag en het heeft wat langer geduurd dan we gehoopt hadden, maar dit is nu ook bijna af.