9. De eerste speeltuin
in Mangochi!

Vorige

Volgende

De eerste speeltuin in Mangochi!

In april 2011 reist Alfred Musukwa voor een maand naar Malawi, deze reis heeft meerdere doelen, natuurlijk wil hij graag zijn familie bezoeken, maar ook ging hij een speeltuintje bouwen in Mangochi, dit is een plaats vrij centraal in het land, dit stuk grond is bestemd voor het “droomhuis” maar omdat we bang zijn dat iemand anders daar gaat bouwen hebben we door middel van de bouw van een speeltuin de grond veilig gesteld. Hier het verslag van zijn reis:

Niemand kon raden waar we mee bezig waren toen het werk begon. Op een groot stuk grond, waar een oud vervallen huisje staat midden in Manchochi, was een tuin met heel veel onkruid.
Al voordat ik naar Malawi vertrok heb ik met de aannemer de heer Maya afspraken gemaakt over de plannen van de speeltuin. Eenmaal aangekomen begonnen we met het verwijderen van het onkruid en het gras. De heer Maya vertrok naar Blantyre om de afgesproken spullen te kopen in Blantyre. Een week later kwam hij met een vrachtwagen vol terug. Dit trok heel veel aandacht van de omwonenden, begrijpelijk, want wat er gebouwd ging worden was een grote verrassing voor iedereen. Dicht bij is een basisschool en de kinderen kwamen nieuwsgierig kijken wat er gaande was. Op de tweede dag van het werk was duidelijk te zien dat het iets voor hen was, de eerste speeltuin in Mangochi!
Als gediplomeerd beveilingingsmedewerker vond ik, Alfred Musukwa, het een bijzondere uitdaging om de kinderen op afstand te houden. Ik vroeg mevrouw Phiri om assistentie, zij kende de namen van de kinderen en dat hielp om ze van het natte cement af te houden.
Op de vijfde dag was de speeltuin bijna klaar en de kinderen mochten erin. Binnen korte tijd waren er meer dan 30 kinderen. Ik moest nog foto’s maken van de speeltoestellen, maar ik was te laat, het was bijna onmogelijk de toestellen te zien onder de dringende kinderen die allemaal wilden klimmen schommelen of aan de rekstok spelen. Het is een fantastisch project geworden, de kinderen van Mangochi zullen er uren, dagen en hopenlijk jaren plezier aan beleven. Het dorpshoofd heeft mij verzekerd dat hij samen met alle dorpsleden goed op de speeltuin zal letten, zodat de toestellen niet vernield gaan worden. Hij wil iedereen die er aan bijgedragen heeft om deze speeltuin te verwezenlijken heel hartelijk bedanken!

Alfred Musukwa.