MALAWI en de STICHTING

Hoe het begon

Terug

Volgende

De Odini Malawi Stichting is sinds 2003 actief in Chisenga, een klein dorp in het noorden van Malawi vlakbij de grens met Zambia. De initiatiefnemers van de stichting zijn Ada en Alfred Musukwa uit Hardinxveld-Giessendam. Chisenga is de geboorteplaats van Alfred. Regelmatig gaan Ada en Alfred met hun zonen Khumbo en Yamiko naar Chisenga om hun familie te bezoeken. Dan zien zij de armoede van de inwoners van het dorpje.

Daarom hebben zij 5 jaar geleden besloten, de mensen in Chisenga structureel te gaan helpen. Samen met enkele enthousiaste vrijwilligers startten zij de Odini Malawi Stichting. Odini betekent welkom in het Chichewa, de nationale taal van Malawi. Dat is wat de stichting tegen de mensen van Chisenga wil zeggen: Wij heten jullie welkom en we willen jullie vrienden zijn. En de vriendschap is wederzijds, ook de mensen van Chisenga heten ons welkom in hun leven. Het bestuur van de stichting bestaat uit mensen die hun werk vrijwillig doen omdat zij zich betrokken voelen bij hun vrienden in het verre noorden van Malawi, die zij soms wel en soms nog niet ontmoet hebben.

Het doel van de stichting is het verbeteren van de leefomstandigheden van de mensen in Chisenga en het voorkomen van honger in tijden van droogte. Dit doen we door het opzetten van projecten die de mensen helpen in hun eigen onderhoud te voorzien.