Nieuwsbrief 18
Odini Malawi Stichting - dec 2012

Bedankt
Het is weer bijna Kerst en tijd voor nieuws uit Malawi. We willen iedereen bedanken die ons het afgelopen jaar heeft geholpen met giften, ideeën en gebeden. Daarvoor zijn wij vooral God erg dankbaar.

Ambulancefietsen
Het idee om de ambulancefietsen te introduceren is ontzettend gewaardeerd. De fietsen die er zijn worden heel veel gebruikt. Het helpt de lokale bevolking enorm. We zijn dan ook blij om te vermelden dat we nog 12 ambulancefietsen gaan verdelen. Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief hebben twee families een ambulancefiets gesponsord en van kringloop de Cirkel uit Hardinxveld-Giessendam ontvingen we een cheque van €4500,-- waarvan we 10 ambulancefietsen hebben besteld. Wat een fantastische giften! Het is de bedoeling dat deze ambulancefietsen begin mei door de familie Musukwa gaan worden uitgedeeld. Zij hopen eind april voor een maand naar Malawi te reizen om de projecten te coödineren.Sponsorkinderen
We zijn heel blij dat we 20 nieuwe kinderen zijn gaan sponsoren voor een middelbare schoolopleiding, en vanaf september komen er nog

Help een opa of oma
We zijn blij dat er drie oma's maandelijks een voedselpakket ontvangen, maar in deze crisistijd merken we dat er nog veel meer opa's en oma's deze hulp heel goed kunnen gebruiken, daarom vragen we nogmaals uw aandacht voor dit project.
Er zijn in Malawi veel grootouders die de zorg van hun kleinkinderen moeten dragen, vaak in schrijnende omstandigheden. We hebben het idee gelanceerd om voor €10,-- een grootouder maandelijks een voedsel-pakket te schenken, een soort van voedselbank idee. Zodat ze hun klein-kinderen te eten kunnen geven en zelf ook kunnen overleven om deze zorg te kunnen blijven geven.

Geef een kip
In Malawi is het een traditie om een gast een kip te geven, dit is een teken dat je welkom bent.
Ons idee is om tijdens onze reis in het voorjaar kippen uit te delen. We willen zoveel mogelijk kippen die we daar lokaal zullen kopen, uitdelen.
Dus we zijn op zoek naar mensen die ons willen helpen dit te realiseren. Een kip kost in Malawi gemiddeld 2000,- Kwacha dat is omgerekend ongeveer € 5,-. Dit is voor een gezin in Malawi een grote uitgave die velen niet kunnen doen.
Het zou fijn zijn per gezin twee kippen en een haan te doneren zodat ze de eieren kunnen eten en ook kuikentjes kunnen krijgen, dit helpt ze weer om gevarieerder te eten.

 

Markten en braderieën
Ook het afgelopen jaar hebben we weer op diverse markten en braderieën gestaan. Alie van Lopik, de secretaresse van de Stichting, verkoopt tweedehands boeken op markten. Als u nog mooie/goede boeken heeft, breng ze gerust bij haar langs.

De jaarlijkse markt in Ouddorp was weer een groot succes. De opbrengst zal weer gebruikt worden voor projecten in het zuiden van Malawi.

De jaarlijkse collecte in de Hervormde Gemeente Giessen Oudekerk wordt heel erg op prijs gesteld. We ontvingen dit jaar weer een mooi bedrag.
Tijdens de kerstviering van basisschool “Het Kompas” in Vuren wordt een collecte gehouden voor de Odini Malawi Stichting, met zulke initiatieven zijn we altijd heel erg blij.

De werknemers van de stichting in Malawi zijn heel erg blij met de salarisverhoging gerealiseerd door een gezin uit Hardinxveld die maandelijks € 5,- per werknemer doneert.

Sponsorkinderen
We zijn nog steeds op zoek naar mensen die een kind willen sponsoren om naar school te kunnen gaan. Voor € 20,- per maand geeft u een kind kans op een betere toekomst

Wat zoeken we nog meer?
We zijn op zoek naar nog goed werkende horloges, liefst horloges die je op kunt winden, dus zonder batterij, die we uit kunnen delen op onze reis dit voorjaar. Verder sieraden en kralen, hiermee wil Ada samen met de bevolking kettingen rijgen tijdens de reis.
Ook haaknaalden/breinaalden en wol of katoen is welkom.

Watertanks irrigatieproject in Chisenga


Gezegende Kerst
Tot slot willen we iedereen gezegende kerstdagen toewensen en we hopen dat u ook in 2013 het warme hart van Afrika een warm hart blijft toedragen

Uw giften kunt u storten op giro:
9522918 t.n.v. Odini Malawi Stichting,
Weegpad 31, 3371 HH Hardinxveld-
Giessendam. Tel: 0184 – 611229


Een gift aan de Stichting is aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
Bezoek ook onze website: www.odinimalawi.nl
Inschrijfnummer K.v.K. 24346588