Nieuwsbrief 26
Odini Malawi Stichting - dec 2018

Bedankt
We willen iedereen heel hartelijk bedanken, omdat u de afgelopen jaren heeft geholpen met giften, ideeën en gebeden hebben we weer veel kunnen betekenen voor de mensen in Malawi. Daarvoor zijn wij vooral God erg dankbaar, we ervaren Zijn Zegen telkens weer.

PROJECTEN IN ZUID MALAWI

Vier jaar geleden werd de bazaar van de Sionskerk gehouden voor een irrigatieproject in Mulanje voor de stichting Odini Malawi. Afgelopen zomer waren we in Mulanje en hebben we goed kunnen zien hoe de irrigatie nu verloopt. We willen u daarom graag een update geven over het project.

Begin 2015 heeft Hans van Heijst met behulp van de lokale bevolking een groot deel van het irrigatieproject aangelegd. Er zijn veel pijpleidingen vanuit de rivier aangelegd en een aantal opslagtanks voor het water gebouwd. Hiermee kan een groot deel van het dorp zijn eigen tuin irrigeren met water tijdens de droge tijd. Een 2e oogst in het jaar (die broodnodig is in Malawi) is hierdoor mogelijk. Ook zijn er op diverse plaatsen waterpompen geplaatst, zodat er niet van heel ver met zware emmers water meer hoeft worden gesjouwd.

Na een tijdje heeft de overheid het belang ingezien van dit project en heeft dit overgenomen. Iets waar we heel dankbaar voor zijn!

Het project is nog verder uitgebreid en vele families hebben nu de mogelijkheid om hun land te irrigeren.
Afgelopen zomer zagen we vaak in de avond dat mensen druk waren met de irrigatie en de eerste maisplanten kwamen al op. Erg mooi om te zien hoe uw en jullie hulp heeft bijgedragen en dit project gezegend is. Namens alle inwoners van Mulanje nogmaals veel dank!
Omdat we het als opdracht van God voelen om onze medemensen in Malawi te helpen zijn we nog een aantal nieuwe projecten gestart: een nursery school en een analfabetiseringsproject voor vrouwen.

Naar de nursery school komen zo’n 20 kinderen van 4 tot 6 jaar. Er wordt eerst een Bijbelverhaal verteld en daarna worden er spelletjes gedaan, gevoetbald en met poppen gespeeld. Aan het einde van de ochtend krijgt elk kind een maaltijd.

Ongeveer 90% van de vrouwen in Malawi is analfabeet. Daarom is er ook gestart met een groep vrouwen die leren lezen en

 

schrijven. Er gaat een wereld voor hen open! Drie middagen per week komen deze vrouwen naar school, soms na vele kilometers lopen. Aan het einde van de cursus willen we de vrouwen graag een (kinder)bijbel geven.
Groeten, Werason en Christa Tanganyika

Oma project
Het oma project willen we nogmaals onder uw aandacht brengen voor €10,00 per maand helpt u een oma haar kleinkinderen onderhouden.

Kleinkind project
Naast oma’s die voor kleinkinderen zorgen komt het ook steeds vaker voor dat kleinkinderen voor opa en of oma zorgen. We willen dit ook in een projectvorm gaan doen, zodat deze kinderen ook een voedselpakket krijgen om voor de grootouders te zorgen. Hiervoor zoeken we ook sponsors. Mensen die 10,00 euro per maand willen doneren om dit project te ondersteunen.


Daarnaast zijn we nog altijd dringend op zoek naar mensen die de studie van schoolkinderen willen betalen, dit kost €20,00 per maand.

Helpende hand
Wilt u een actie of project promoten of op een andere manier ons helpen, we horen het graag.

Muskietennet/ Bijbel
In juni 2019 hopen Alfred en Ada naar Malawi te gaan. We zouden het fijn vinden om weer een groot aantal muskietennetten en Bijbels te kunnen uitdelen, dit kan levens redden!
Een Bijbel en muskietennet kost €20,00.

Speeltoestellen
Indien mogelijk willen we ook nog een aantal speeltoestellen plaatsen. We zien dat dit een enorm dankbaar project is waar we vele lachende kindergezichtjes voor terug krijgen.

Gezegende Kerst
We willen u allen gezegende feestdagen toewensen en hopen dat u ook in 2019 de Odini Malawi Stichting een warm hart toedraagt. Uw giften zijn meer dan welkom. U kunt ze storten op: NL42 INGB 0009 5229 18 t.n.v. Odini Malawi Stichting,
Weegpad 31,
3371 HH Hardinxveld- Giessendam.
Tel: 0184 – 611229

We zijn een ANBI stichting, d.w.z. dat uw gift aftrekbaar is van de belasting.
Bezoek ook onze website: www.odinimalawi.nl
Inschrijfnummer K.v.K. 24346588