Plannen
Sport- en Spelproject
We hebben als bestuur van de Stichting Odini Malawi besloten een “Sport- en Spelproject” te starten. Ieder kind heeft het recht om te spelen. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, vooral hier in Nederland waar een overvloed aan speelgoed is. Maar er zijn op de wereld meer dan zevenhonderdmiljoen kinderen die niet eens weten wat spelen is. Dat is bijna een kwart van alle kinderen. Spelen is belangrijk voor een goede ontwikkeling. Kinderen leren door te spelen en een kind dat niet de mogelijkheid heeft te spelen ontwikkelt zich niet optimaal. Ook de kinderen in Chisenga hebben weinig speel-, sport- en spelmogelijkheden. We vinden het belangrijk dat de kinderen en jongeren naast hun studie en het helpen op het land en in en om het huis, ook tijd en mogelijkheden hebben om te spelen en te sporten. Inmiddels is een basketbalveld en twee speeltuintjes gerealiseerd, maar we zijn nog steeds op zoek naar meer mogelijkheden voor sport en spel.

Help een opa of oma
In Malawi zijn erg veel grootouders die de zorg van hun kleinkinderen op zich nemen, omdat de ouders vaak door aids zijn overleden. Voor deze mensen die zelf meestal geen bron van inkomsten hebben, is het moeilijk om de zorg van de kleinkinderen te dragen. We zijn daarom op zoek naar mensen die maandelijks € 10,00 willen storten voor een voedselpakket voor een opa of oma, zodat deze voor de kleinkinderen kunnen blijven zorgen. Dit pakket zal vanuit onze winkel worden geleverd, zodat we ook de verkoop van de winkel blijven stimuleren.

Toekomstige projecten
Eén van onze andere plannen is het bouwen van een “Droomhuis” voor gehandicapte kinderen. Op dit moment worden de gehandicapte kinderen vaak geïsoleerd, omdat mensen de handicap van hun kind als een straf van God zien.Mensen schamen zich voor het kind en sluiten het op in huis. Wij willen hier verandering in brengen en de mensen laten weten dat elk kind waardevol is voor God. De bedoeling is om op een centrale plaats in Malawi een huis te bouwen waar gehandicapte kinderen een á twee weken kunne nverblijven, zodat ze zich gaan realiseren dat ze geliefd zijn. We willen dit verwezenlijken met een kleine vaste kern personeel en verder met vrijwilligers, die tijdelijk in dit huis willen werken. We willen ook een gastenverblijf aan het huis bouwen waar toeristen kunnen verblijven zodat we daar inkomsten uit krijgen..

Kind sponsoren
De plannen zijn om de mensen te helpen om zich in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Het helpen met het verbouwen van het land door middel van het verstrekken van zaden, kunstmest en kleine landbouwwerktuigen.
Ook zijn we ons gaan richten op de scholing van de kinderen; zij zijn de toekomst!!
We willen dat er zoveel mogelijk kinderen een goede opleiding gaan volgen.
Hiervoor zoeken wij sponsors.
Vanaf € 20,- per maand kunt u een kind op de middelbare school financieel sponsoren. Beroepsonderwijs kost gemiddeld € 25,- per maand.