Werkbezoek Roel Driessen

Stages en
Reizen


Roel Driessen in Malawi

Van 29 augustus 2011 tot 10 januari 2012 gaat Roel Driessen stage lopen in Malawi. Roel, 21 jaar, is student van de Avans Hogeschool in ís-Hertogenbosch. Voor zijn studie aan de academie voor Financieel Management gaat hij voor een stage de projecten van Odini Malawi in Chisenga en Majarilo bezoeken.
De eerste maand zal Roel in Chisenga verblijven. Hier zal hij van het malawiaanse leven gaan proeven en een start maken zijn stage-opdracht. Hij gaat een onderzoek doen naar de behoeften van de lokale bevolking om kleinschalige ontwikkelingsprojecten op te gaan starten. Tevens gaat hij kijken op welke wijze deze kleinschalige projecten gefinancieerd kunnen worden.
Tijdens de tweede maand van zijn bezoek aan Malawi gaat Roel ook naar Ngara, naar de stichting FloJa Malawi, die daar een kinderopvang hebben opgezet. Tevens zal hij dan een bezoek brengen aan het irrigatie-project die onze stichting in Majarilo heeft gefinancieerd.
Tijdens zijn derde maand gaat Roel bij een organisatie kijken die micro-leningen verstrekt aan de lokale bevolking in de stad Mzuzu.
Zijn laatste maand in Malawi zal hij nog een bezoek brengen aan Blantyre en Mulanje, waar hij het kunstmest project bezoekt in het dorpje Mbewa, waar onze stichting zich al een aantal jaren voor inzet.

Wij wensen Roel heel veel succes in Malawi en in de volgende nieuwsbrief zullen wij jullie op de hoogte houden over zijn verblijf in Malawi.
Met vriendelijke groet, Henri van Delft